Zoeken

<< Vorige - Volgende >>


PREVICUR N 3 LITER


Artikelcode: EXPORT - EXPORTPREVICUR N  3 LITER
Erkenningsnummer: 7299/B
Samenstelling: 722 g/l propamocarb
SL (Met water mengbaar concentraat)
Klasse: B

Previcur N beschermt kiemende zaden, hun plantjes en stekken tegen wortel- en stengelrotziekten, veroorzaakt door schimmels van de groep phycomyceten. In een vochtige grond wordt het product door de wortels opgenomen en naar de bovengrondse delen van de plant vervoerd. Op het blad gespoten heeft Previcur N een lokaal systemische werking.

Gebruik en Toepassingen:
De soorten en variëten van sierplanten die kunnen worden behandeld, worden op het etiket vermeld onder de verantwoordelijkheid van de houder van de erkenning.

In de bestrijding van Pythium en Phytophthora soorten, die de wortels, groeikraag en stengel aantasten, wordt Previcur N onder de vorm van begieting gebruikt. Voor de toepassing van Previcur N dient de bodem vochtig te zijn.
Ter bestrijding van valse meeldauw, Peronospora parasitica bij koolgewassen, Bremia lactucae bij sla, veldsla en andijvie wordt Previcur N met voldoende water gespoten.

De erkende dosis is de laagste dosis waarbij de beste werkzaamheid wordt gewaarborgd in de meeste gevallen. Deze dosis kan worden verlaagd onder verantwoordelijkheid van de gebruiker, bij voorbeeld in teelten waarin de principes van de geïntegreerde bestrijding worden toegepast. Bij verlaging van de dosis is het niet toegelaten het maximale aantal toepassingen te verhogen, noch de wachttermijn voor de oogst te verkorten.

Lees voor gebruik het volledige etiket!


De erkenning van Previcur N voor België is verlopen, hierdoor is Previcur N alleen nog voor export naar het buitenland te verkrijgen.
Proplant is een goed alternatief voor Previcur N; dit product bevat ook 722 g/l propamocarb
ERKENNING VERVALLEN; ALLEEN VOOR EXPORT

Aantal