Zoeken

<< Vorige - Volgende >>


DICOTEX GARDEN 500 ML


Artikelcode: 9932G/B-500ML Z.F.


Erkenningsnummer: 9932G/B
Samenstelling: 70 g/l 2,4-D + 20 g/l dicamba + 70 g/l MCPA + 42 g/l mecoprop-p
SL (Met water mengbaar concentraat)
Voor: Amateurgebruik (zonder fytolicentie)


Dit product is een speciale samenstelling voor de onkruidbestrijding in gazons en grasvelden. Het wordt getransporteerd in de volledige plant en zorgt voor de vernietiging van zowel bovengrondse als ondergrondse delen van de bespoten planten. Het werkt in op ontwikkelde planten en het wordt geabsorbeerd door de bladeren en groene stengels. Daarom is het belangrijk elk risico op drift te vermijden; in het bijzonder niet de bladeren of de knoppen te raken van planten die men wil houden. Het product werkt niet wanneer het wordt toegepast op de grond en het verhindert de kieming van zaden niet. Het is dus niet zinvol het product preventief toe te passen op een oppervlakte zonder onkruiden.
Na gebruik de sproeier grondig reinigen met water.
Het betreden van de behandelde oppervlakte moet vermeden worden gedurende een minimum periode van 24 uur na de behandeling.

Ter bestrijding van:  tweezaadlobbige onkruiden (eenjarige en doorlevende) in gazons en grasvelden
Dosering: 10 ml/10 m² te verwijderen vegetatie, 1-2 toepassingen bij voldoende ontwikkelde planten, gelokaliseerde behandeling, met een spuitbus op een afstand van 50 cm van het onkruid. Vernevelen op de bladeren van de onkruiden om te vermijden dat het product van de bladeren afdruipt of afvloeit.
Toepassingsstadium: in de lente, voor het verschijnen van de bloeiwijze van onkruiden. Maximum 2 toepassingen per 12 maanden.

Dit product bevat 2,4D.Kan een allergische reactie veroorzaken.

Lees voor gebruik altijd het volledige etiket!

Het koninklijk besluit van 16 september 2018 tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 februari 1994 betreffende het bewaren, het op de markt brengen en het gebruiken van bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik en met als doel het verbod op een aantal herbiciden voor niet-professioneel gebruik werd op 26/09/2018 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Voor selectieve herbiciden, die onder het verbod vallen, zal de verkoop vanaf 31/12/2018 verboden zijn, maar deze mogen nog gebruikt worden door particulieren tot 31/12/2019.
ONZE VOORRAAD IS OP

Aantal